Reportage

Fotografie van een bedrijfsproces met een reportage

Soms is één foto niet genoeg om het hele verhaal te vertellen. Dan maak ik als fotograaf een reportage, een beeldverhaal. Alle foto’s samen vertellen het hele bedrijfsproces.

Ik heb bijvoorbeeld een reportage mogen maken over het aanleggen van het warmtenet in Alkmaar. Voor deze fotografie opdracht ben ik ingehuurd door HVC. De eerste fotografie dag was net de eerste mijlpaal van het proces bereikt. Bij elke mijlpaal ben ik langsgegaan in Alkmaar om dit vast te leggen in het beeldverhaal. Al deze mijlpalen heb ik in een periode van een paar jaar gefotografeerd. Deze foto’s zijn gebruikt voor de website van HVC en ze hebben ook hun kantoren aangekleed met mooie vergrotingen van de foto’s.

Een ander voorbeeld is het fotograferen van het fabricageproces in een fabriek. Zo heb ik voor Hak Wood hun fabricageproces mogen fotograferen. Van de boomstammen via het zagen van de planken tot het produceren van de parketvloer. Door deze reportage krijgen klanten direct een gevoel over hun niewe parketvloer en hoe die tot stand is gekomen.

Ook mocht ik voor Hertog Jan bieren het hele brouwproces vastleggen middels een fotografie reportage.

Blader eens door mijn foto’s heen. Mocht mijn stijl je bevallen neem dan gerust contact met me op om te kijken wat ik voor jouw bedrijf kan gaan fotograferen.